TEL. NAROČANJE: PON - PET od 8.30 do 10.30  +386 (02) 25 00 516    sprejem@archimed.si  Razlagova ulica 24, 2000 Maribor

Priprava na pregled

Da boste na pregeld dobro pripravljeni, si prosimo preberite nekaj več o tem.

Priprava na
KOLOSKOPIJO

Pred endoskopsko preiskavo širokega črevesa – koloskopijo, je potrebno upoštevati navodila in napotke, ki jih prosimo natančno preberite  in upoštevajte. Navodila si lahko ogledate, shranite ali natisnete  s klikom na gumb spodaj:

Priprava na
UZ ABDOMNA

Priprava na ultrazvočni pregled trebušnih organov:

  • 4 ure pred pregledom ne uživajte hrane,
  • pred pregledom sečil popijte dovolj tekočine, da bo sečni mehur poln.

Priprava na
GASTROSKOPIJO

Pred endoskopsko preiskavo želodca – gastroskopijo, je potrebno upoštevati navodila in napotke, ki jih prosimo natančno preberite  in upoštevajte. Navodila si lahko ogledate, shranite ali natisnete  s klikom na gumb spodaj:

Obrazec
ZDRAVNIKA LAHKO VPRAŠATE

Pritožbe in pohvale

Vaše mnenje glede našega dela je zelo dobrodošlo, saj nam pomaga, da za naše paciente poskrbimo čim bolj celovito in kakovostno ter tako prispevamo k večjemu zadovoljstvu vseh, tako pacientov kot zaposlenih. Zahtevo za prvo obravnavo kršitve pacientovih pravic ali pritožbo lahko vložite na naslednje načine:

  1. ustno ali pisno,
  2. po elektronski pošti:  sprejem@archimed.si

Pomembno je, da nas o neljubem dogodku obvestite čim prej. Če se pritožujete v imenu nekoga tretjega, bomo morali pred tem pridobiti njegovo pisno dovoljenje, da vam lahko posredujemo katere koli podatke o njegovem zdravljenju. Pri preverjanju dogodkov nam bo zelo pomagalo, če nam boste v pritožbi napisali ime pacienta ter letnico rojstva, zdravnikovo ime ter opis, datum in čas dogodka.

 

Rok za vložitev zahteve za prvo obravnavo kršitev pacientovih pravic je:

  • Zaradi neustreznega odnosa zdravstvenih delavcev najpozneje petnajst (15) dni od domnevne kršitve.
  • Zaradi neustreznega ravnanja zdravstvenih delavcev oz. sodelavcev pri nudenju zdravstvene oskrbe najpozneje v tridesetih (30) dneh po končani zdravstveni oskrbi.
  • V treh (3) mesecih po preteku rokov iz prejšnjih odstavkov, če ste za kršitev izvedeli kasneje oz. so se posledice kršitve pokazale kasneje.

 

V roku osmih dni bomo vašo pritožbo proučili in jo poskušali čim bolj temeljito raziskati. Odgovor boste dobili v 14 dneh. V skrajnem primeru vam bomo predlagali, da se osebno sestanemo, saj se ponavadi na ta način dogodke in ozadja lažje pojasni.