Družba ARCHIMED d.o.o. je bila ustanovljena leta 1993 za opravljanje zdravstvene dejavnosti v okviru diagnostičnega centra in projektiranja.

Diagnostični center je bil eden prvih zasebnih zdravstvenih ustanov s podeljeno koncesijo s strani Ministrstva za zdravje na območju mesta Maribor. Sprva smo imeli svoje  prostore v ambulantnih prostorih na Železniški postaji na Studencih v Mariboru, leta 1999 pa smo prostore preselil na Razlagovo ulico 24 v Mariboru. Pacientom nudimo gastro - enterološke preiskave, od meseca aprila 2005 pa tudi endoskopsko preiskavo s kapsulo ( t.i. pillcam).

Druga poglavitna dejavnost družbe ARCHIMED d.o.o. je opravljanje projektantske dejavnosti, ki zajema projektiranje enostanovanjskih zgradb, notranjo opremljanje in prenovo obstoječih stanovanj, izdelovanje načrtov za opremo in pohištvo. V preteklosti je bil kar precejšnen del projektantske dejavnosti namenjen obnovi cerkva v okolici Maribora, naša arhitektka pa se lahko pohvali tudi kot oblikovalka darila, ki ga je ob drugem obisku v mestu Mariboru prejel papež Janez Pavel II.

Družba ARCHIMED d.o.o. je tako združila medicinsko stroko na eni strani in projektantsko ustvarjalnost na drugi strani, kar se je v preteklih 10 letih pokazalo za več kot uspešno.